Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Salaproppen kan bli Faluproppen

Annons

Risken blir en "Falupropp" då Lugnetleden i nuvarande skick inte kan svälja den ökande trafiken på ett acceptabelt sätt. Bilköer och luftföroreningar ökar katastrofalt i den redan ansträngda miljön som är värst vintertid med vindstilla kalla dagar. Man får heller inte glömma att fjällresenärerna ska tillbaka samma väg.

Faluns bidrag på 17,5 miljoner kronor till Salaproppen borde i stället ha gått till våra egna genomfarter.Att sopa rent framför egen dörr i första hand gäller även i Falun. Jämför med Borlänges fyrfiliga vägar runt centrum.

På sikt torde fyra körfiler bli nödvändigt från Korsnäs ut till Jungfrurondellen med väl tilltagna rondeller och anslutningar. Vi får köpcentrum på I 13, golfbana på Myran och Lugnet byggs ut med ny infart planerat för fler och större evenemang.

Köpcentret kring Svalan måste få bättre anslutning till Lugnetleden.

Navet i Falutrafiken blir Jungfrurondellen med ekrarna Örebro, Mora, Gävle och Söderhamn. Denna rondell, ett fiasko från början då långtradare inte kom runt, utryckningsfordon fastnade och på en stor jordhög med örter blev det bara ogräs.

Ett stort stenröse som skymmer sikten genom rondellen blev följden. Detta är visserligen en konstnärs verk men trafiksäkerheten måste gå före.

Självklart ska det stå en Falujungfru i rondellen som hälsar välkommen/välkommen åter till Falun. Trafikplats Falujungfrun ska vara ett begrepp för alla, turist som yrkestrafikanter.

Röj och gallra i grönområden efter Hanröleden så vattendragen blir synliga.

Lyft fram Värdshuset och Rolf Erikssons anläggning.

Lägg ett servicecenter här. Kalla det gärna: "Vi på väg" för att bistå den ökande fjällturismen.

Bergslagsdiagonalen Falun- Söderhamn som avlastar E4:an norr om Gävle får ökad trafik i takt med att vägen förbättras. Redan i dag kan det vara besvärligt vid på eller avfart på Lugnetleden.

LEIF SVENSSON LEIF SVENSSON ÄR PENSIONÄREN SOM ANSER ATT "LUGNETLEDEN REDAN I DAG ÄR VÄRT EN DEBATT".

Mer läsning

Annons