Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säkrare än en väderprognos

Annons

Glöm det där med väderprognoserna...Vi vet ändå att det kommer att variera, få oss att fundera, tvivla och troligen svära.

Ta en snabb titt i tv-tablåerna i stället. Ingen behöver tvivla en enda sekund oavsett vad Per-Erik Åberg, Tone Bekkestad eller någon annan av Pohlmans arvtagare profeterar. Det är sommar nu. Det är rent av på väg att bli väldigt mycket sommar. I tv-rutan, alltså...

I sanningens namn är vi på väg in i en sommar som inte är som alla andra: Fotbolls-EM om en vecka, OS om ett par månader. Vi är på väg mot idrottsfantasternas sköna sommar. Men ni andra då?

Jodå, den lär väl bli ungefär som somrarna i tv- sofforna varit de senaste åren. Mycket som vi kan ha men även mista. Och så en och annan godbit.

Jag tänker exempelvis på del 1 av dokumentärserien om CIA i Dokument utifrån i torsdags. Fortsättningen emotses.

Intervjun med Agneta Fältskog i går hade självklart också sitt värde. Inte för att hon på något sätt är världens mest intressanta och spännande person. Inte speciellt viktig alls om vi säger så. Mer för den nyfikenhet som hennes Garbo-attityd skapat.

Lotta Bromé är proffset som inte missar chansen att göra något bra när hon får den. Men det visste vi från radion.

Min egen tv-veckas höjdpunkt tackar jag dock tillgången till Canal plus för:

Michael Moores Oscarsbelönade dokumentär Bowling for Columbine är precis så sevärd som en prisad dokumentär av Moore kan förväntas vara.

Jag förstår att hans kritiska, lätt satiriska bilder inte får exempelvis en vapentokig medelamerikan att stå upp och göra vågen eller applådera...

Har ni möjlighet; se den. I alla fall om ni, till skillnad från president Bush och några till, gillar genren kritiskt granskande dokumentärer med satiren som arbetsmetod.

Bara en vecka kvar till EU-valet, bara en vecka kvar av de pliktskyldiga program som ska ge oss den information som de företrädesvis är en public service-kanals skyldighet att ge.

Pliktskyldigt, så in i döden ointressant och trist för den inte redan övertygade att mer än tio minuter känns som en evighet.

Är det inte bara så att televisionens "inför valet-program" bara stärker de två tredjedelar av folket som inte kommer att rösta i sin övertygelse?

I morgon flaggar vi för nationaldagen. Både Berghagen och kungen är med.

Det blir en tuff sista dag på jobbet för "Loket" som inte lyft Bingolotto men varit en fallskärm och bromsat fallet. Men söndagar klockan 18. Finns det någon framtid då?

Utanför vårt lands gränser är 6 juni någonting helt annat än nationaldag. Runt om i världen och i ett stort antal tv-kanaler är det 60-årsminnet av Dagen D som uppmärksammas.

En stor engelsk undersökning för någon vecka sedan visade att engelska ungdomar knappt har en aning om vad det var. Trots tv-filmer och serier...

Veckans krock

A-landslaget mot Polen eller U 21 i OS-kval? Samma tid, olika kanaler. Vad ska jag välja? Kanske radion...

Veckans putt

Stig Helmer som golfare var smårolig redan 1991. En rulle ur videobutikens reahylla torsdagskväll på bästa sändningstid.

AFRIKANSKT ORDSPRÅK

Mer läsning

Annons