Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sahlin på fest, Reinfeldt i Rosenbad

Annons

Vi har helst s-ledaren Mona Sahlin till bords på festen, men statsminister Fredrik Reinfeldt ses som den som är bäst lämpad att leda en regering, enligt en Skop-undersökning.

Nästan 54 procent av de 1|100 tillfrågade i undersökningen, gjord 23 april_22 maj, föredrar oppositionsledaren Mona Sahlin vid festbordet framför statsministern.

Inställningen har därmed ändrats drastiskt sedan Göran Perssons sista dagar inom toppolitiken, som slutade med att omkring 65 procent av de tillfrågade föredrog Reinfeldt till bordet före den avgående s-ledaren.

Vilka partisympatier de tillfrågade har syns tydligt i mätningen. Av de borgerliga sympatisörerna anser 73 procent att Reinfeldt är trevligast, medan Sahlin anses trevligast av 76 procent av socialdemokraterna.

Sahlin har även knappat in på Reinfeldt när det gäller kompetensbetyget. På frågan om vem av de två som är skickligast att leda en regering svarar 56 procent att det är statsministern. Det ger ett försprång på 12 procentenheter, vilket kan jämföras med drygt 26 procentenheter i mätningen i februari-mars i år.

Samtliga tillfrågade har varit mellan 18 och 84 år, enligt Skop.

TT

Mer läsning

Annons