Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sågverk får nya krav efter flera olyckor

Annons

Som en konsekvens av att olyckorna och tillbuden inom trävaruindustrin ökat ställer nu Arbetsmiljöverket krav på företagen. Vid hantering av virkespaket är det viktigt att paketen packas och pressas på rätt sätt och det är här det brister.

Arbetsmiljöverkets krav gäller virkespaketens band-ning, viktmärkning, skydd för genomtrampning samt beläggning med halkskyddad plast. Kravet innebär att företagen ska redovisa de säkerhets-åtgärder som gjorts eller ska göras och det riktar sig till samtliga hyvlerier, impreg-neringsföretag och sågverk med fler än fyra anställda. När företagens redovisningar kommit in och bedömts kommer uppföljningsinspektioner att göras under 2005.

Virkespaketen lastas om ett flertal gånger på vägen mellan leverantör och kund. Det är i den hanteringen olyckorna sker.

Hundbråk blev hussbråk

När polisen kom till platsen hade även hundarnas mattar lagt sig i massbråket genom en verbal fight.

Det ska ha gått till så, att en av hundarna satt under tisdagen kopplad i en lång hundlina vid ett fritidshus i Grönklitt. En annan hund passerade med sin husse. Hundarna gillade inte varandra och började slåss.

I stället för att bryta hund-slagsmålet började även hussarna, två män i 60-års-åldern, att slåss med varandra. Polis tillkallades och när de anlände hade även hundarnas mattar anslutit sig till jätte-bråket.

Hussarna har nu anmält varandra för misshandel.

MARIA RINGBORG

Mer läsning

Annons