Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sagt i Borlänge på centerns kommundagar

Annons

- Jag känner ingen företagare som vill leva på bidrag eller allmosor. Det måste vara lika förutsättningar för alla. Stora delar av landet beskrivs som tärande av politiker i andra delar av landet. Bärighet och underhåll i Småortssverige blir föraktfullt till regionalpolitik. Men miljardrullningen i de största städerna beskrivs som investeringar i tillväxt.

Maud Olofsson

- I kommunerna är man närmare folket och det blir lättare att föra fram budskapet. Dessutom gjorde perioden tillsammans med socialdemokraterna att många tyckte att de lika bra kunde rösta på något annat parti i riksdagsvalet.

Per-Erik Aarnsteh, Malung

- Åke Örjes i Borlänge ska ha en stor eloge för att han kämpat så hårt för att få partiet att förlägga kommundagarna hit till Borlänge och Dalarna.

Kenneth Johansson, distriktsordförande

- Hur tror ni att människor avgör var de lägger sin röst? Genom att jämföra listor av förslag partierna emellan. Eller genom att känna efter i magen, känna efter vem som företräder mig, mina värderingar och mina drtömmar? Jag tror ni vet svaret.

Maud Olofsson

- Jag har fått klart med att Maud Olofsson kommer till Dalarna ytterligare två gånger under valrörelsen. I april och i augusti.

Kenneth Johansson

- Gudrun Schyman talar väl om kvinnor, men gör oss alla samtidigt till offer. Hon kränker enskilda män när hon inte kan skilja på den enskilde mannen och problemen med strukturer. Men hon kränker också kvinnor som inte valt just den livsstil hon bestämt är jämställd.

Maud Olofsson

- Om vi får upp våra siffror i nivå med kommunvalet bäddar vi för en rejäl framgång.

Partisekreterare Jöran Hägglund

- Skatteutjämningssystemet är i grunden bra, men det finns skönhetsfläckar. Det är en omöjlig uppgift att skapa acceptans för alla dess delar. Det finns inget större tryck att förändra detta bland de borgerliga partierna. Det är bara moderaterna i Stockholm som driver det. Men om de reginala skillanderna ökar ytterligare blir belastningen på Stockholm ännu större.

Maud Olofsson

Mer läsning

Annons