Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säger nej till VIP-fest

Annons

Under några dagar i november arrangeras World cup-matcher i handboll i Borlänge och Ludvika.

Kommunalrådet Peter Hultqvist har undertecknat en inbjudan som gått ut till 150 personer.

VIP-gäster.

Kommunen bjuder på matcher, mat,mingelochtal av kommunalrådet Peter Hultqvist samt förre förbundskaptenen Bengt Johansson, den 16 november.

- Det är motbjudande, säger Leif Lindström, v, som fick sin inbjudan i går.

- Det här känns inte rätt. Jag avstår konsekvent från sådana här inbjudningar. Jag tycker att kommunen istället kunde dela ut inbjudningar till anställda eller allmänheten.

Borlänge kommun stöttar World cup-arrangemanget med 125 000 kronor. I denna sponsring ingår att kommunen får tillgång till ett antal VIP-biljetter.

Hur många är ännu inte avtalat mellan de berörda parterna. Biljetter kan dock köpas av vilken person som helst. De kostar då 495 kronor styck. Leif Lindström säger att han inte känner sig som en VIP-gäst, "very important person", väldigt viktig person.

- Jag är inte mer "important" än någon annan Borlängebo.

Han tycker inte att kommunen ska hålla på med sådant här, utan biljetter i så fall istället delas ut till "vanligt folk".

Handbollturneringen som sådan har han absolut inget emot.

- Men jag är inbjuden av kommunen som folkvald, och det kostar inte mig fem öre, det känns inte rätt. Det kan vara på gränsen till osmakligt att vi hela tiden har sådant här och folk som åker runt på det.

- Fler än en borde nog ta sig en funderare.

Hur skulle du ha känt dig om du deltagit i VIP-arrangemanget?

- På något sätt som att jag snyltat på allmänhetens pengar.

Vad gör du med inbjudan?

- Den åker i papperskorgen. Men jag tycker det är viktigt att göra en markering.

Kommunalrådet Peter Hultqvist, s, säger att det är lätt att prata negativt om sådana här initiativ. Men han menar att det i det långa loppet har betydelse för utvecklingen av kommunen.

- För kommunens del vill jag stärka de nätverk som finns. Tidigare har det varit uppskattat och vi har nytta av det i ett långsiktigt perspektiv. Det här är ett vanligt sätt att jobba. Borlänge är inte unikt.

Inbjudna är vissa politiker, företrädare för näringslivet, högskolan, statliga verk, idrotten, polisen, studentkåren, centrumföreningen med flera.

- Det är inte heller något överdåd som förekommer. Jag ser det också som ett sätt att informera om det aktuella läget i kommunen, och de får tillfälle att ställa frågor, säger Peter Hultqvist.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons