Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säger nej till hotell

Annons

Ett av de borgerliga partierna (kd) har tagit en klar ställning. Man kommer inte att stödja ett förslag om ett hotell i kvarteret Fällen vid korsningen av vägarna Sälenvägen och Moravägen. En upprustning av hotell Skinnargården i Grönland i centrala Malung anser man är det bästa alternativet. Om inte detta kan bli möjligt bör ett helt nytt hotell byggas, däremot inte i kvartet Fällen.

- Att i panik bygga ett hotell i kvarteret Fällen, liksom bibliotek, sporthall, mötesplats Malung eller elevhem kommer att för lång tid framöver att försämra attraktionskraften för Malung och dess utveckling, säger Lars Nilsson.

- En sund planering säger att en sporthall bör byggas nära skolan och vid nuvarande sportfältet för att på så sätt koppla ihop fritid och skola. När det nu är aktuellt med ett hockeygymnasium för tjejer i Malung skulle detta vara den perfekta lösningen, säger Lars Nilsson.

Lars Nilsson menar också att ett elevhem bör finnas i närheten av skolan.

När det gäller kvarteret Fällen menar kd i stället att tre av de fyra huskropparna som finns borde rivas eftersom det är den i särklass bästa exponeringsplatsen i hela Västerdalarna. I stället borde man ge plats för ett kommande köpcentrum och det skulle säkerligen fånga upp många turister på väg till eller ifrån Sälenfjällen.

I framtiden kan korsningen mellan väg 45 och väg 71 bli två Europavägar som korsar varandra. Detta skulle säkert medföra att trafikmängden genom Malung skulle öka ytterligare och därmed också skapa goda förutsättningar för ett köpcenter i Fällenområdet, menar Lars Nilsson som också påpekar att en sådan satsning med största säkerhet skulle betyda att många nya arbetstillfällen skulle skapas i Malung.

-Vi vet också efter undersökningar att det finns många köpmän i Malung som har samma uppfattning som oss och som tycker att idén med ett köpcentrum i det här området skulle bli ett lyft för bygden. Många anser också att det bästa alternativet i hotellfrågan och framförallt billigaste vore att komma över Skinnargårdsfastigheten och renovera denna, säger Lars Nilsson.

-Vi efterlyser också mera handlingskraft och planering av dem som styr kommunen idag, säger Lars Nilsson, som anser att hotellfrågan är mycket viktig att lösa inom en snar framtid.

- Det behövs inte bara för näringslivet utan det är också ett behov som skulle tillfredsställa alla arrangörer av olika arrangemang liksom bygdens befolkning säger Lars Nilsson.

Att försöka få igång ett hotellbygge i kvarteret Fällen, som skulle bli mycket dyrt och kosta tiotals miljoner kronor, har bara ett syfte -att kunna pumpa in pengar i det kommunala bostadsbolaget Malungshem så att dessa har möjlighet att bli av med tomma lägenheter, säger Lars Nilsson.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons