Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sågen, dan före dan

Annons

Redan i bilen på väg söderut gjorde vi oss en föreställning om hur hela byn skulle sjuda av liv. Hur krämare av allehanda slag skulle vara i full färd med att slå upp sina stånd för att tjäna en slant. Eller hur en nervös arrangörsstab skulle vara i full gång med att finslipa de sista detaljerna innan cirkusen, knappt ett halvt dygn senare, på allvar dundrar in.

Inget kunde dock vara mer fel.

I byn syns inte ett spår av vad som komma skall. Möjligen har snösvängen varit flitigare än normalt för att ge plats åt åskådarnas bilar, men i övrigt ligger byn tyst och öde.

Inte en enda reklamskylt. Inte heller någon "korvgubbe" i färd med att slå upp sitt tillfälliga utfodringsställe.

Det enda synliga tecknet på liv är den gula postbilen som sakta åker genom byn.

Förmodligen rullar den genom byn oavsett om det är rally eller inte.

Till slut dyker ändå en bil upp. Det är sträckchefen Peo Andersson och Dan Hellenberg, ansvarig för målgången, som är i färd med att dra fram en provisorisk telefonledning.

- I morron bitti kommer det att se annorlunda ut. Vi räknar med att det kommer cirka 3 000 personer för att titta på den här sträckan. Ett par timmar senare är det nog tomt igen, säger Peo.

Troligen drar rallypubliken fram lika snabbt som de bilar de kommit för att få se en skymt av.

I vilket fall som helst får byn en ny chans att visa upp sig på söndagsmorgonen då även sträcka 12 har sin målgång i Sågen.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons