Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sagan kom till skolan

Annons

Till och med rövarna från Ronja Rövardotter hade fått en egen hörna. Det var nog mer än en besökande förälder som spärrade upp ögonen vid Skalle-Pers hörna. Där pågick nämligen en fjärttävling. Den som fjärtade värst, kanske till och med värre än rövarna i Mattisborgen, var Markus Rosén från Djurås by. Han lyckades få pruttkudden, för värre var det inte, att brumma i tre sekunder jämnt.

En stor del av skolan var fylld med teckningar, målningar och små snickeriarbeten och överallt pågick något som hade med Astrids sagofigurer att göra. Både elever och lärare hade klätt ut sig.

En av eleverna var utklädd till Pepija Garzeke - Pippi Långstrump på lettiska. Det var Jolanta Nikandrova, som redan från sitt tidigare hemland blivit bekant med den egensinniga sjörövardottern. Trots att Jolanta bott i Sverige mindre än ett halvår talar hon redan utmärkt svenska.

I Lindberghallen gav barnen musikföreställningar för föräldrar och kompisar. Som avslutning på Astrids egen dag samlades alla elever på skolgården och sjöng - innan det stora kalaset tog vid. Föräldraföreningen bjöd nämligen alla på en riktig långtårta ute på gården.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons