Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saga på väg att bli sann...

/
  • Cd-släpp. Den 22 maj hade eleverna vid Solvarbo skola stort skivsläpp på restaurang S2 i Borlänge.
  • Genrep. I går genrepade eleverna i Solvarbo skola inför sitt första riktiga publikframträdande på Falukalaset nu på söndag klockan 12.15.

Annons

Idén till skivan med Solvarboelever kom från Anders Ludvigsson som studerar vid Sjöviks folkhögskola. Han fick så kontakt med musikläraren Thobias Ohlsson och så inleddes samarbetet.

Alla elever i skolan engagerades och varje klass gjorde var sin egen sång plus att man gjorde en gemensam "Då vill jag sjunga". Hela cd-skivan är en äkta Solvarboprodukt så eleverna skrivit både melodi och text. Till och med omslaget på cd-skivan är "Made in Solvarbo". Elevrådet utsåg till sist eleven William Reiserers bidrag att pryda omslaget.

Vi skivsläppet på S2 var elever och anhöriga inbjudna och man sålde cd-skivan. En första upplaga på 200 skivor tog nästan slut. Bara ett tiotal cd finns kvar. Men det tänker man råda bot på inför söndagen på Falukalaset.

- Det ska produceras fler skivor så att den som vill kan få köpa, lovar Thobias Ohlsson.

Att skivan redan har gett eko råder det ingen tvekan om. Radio Dalarna var till exempel så angelägna att de valde att åka och hämta en skiva som man kan spela i radion. Solvarboeleverna tänkte även försöka komma in på Radio Dalarnas Dalatoppen men denna tar nu en paus under sommaren. Men till hösten lovar man att ta sig in där.

Borlängemusikern Benny Astor har lyssnat på skivan och ser vissa likheter med en annan skola från trakten som inledde sin karriär på ett liknande sätt.

- Ja, faktiskt. Benny tyckte det började likna det som hände Forssaängeleverna när de via Radio Dalarna kom fram med sin "Köppäbävisa". Det är fantastiskt, säger Thobias Ohlsson.

Onsdagen var nog en lite annorlunda dag i skolan. Förberedelserna inför Falukalaset präglade en del av skoldagen. Eleverna sjöng av hjärtans lust för att vara förberedda.

Mer läsning

Annons