Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säg nej till vägen som aldrig byggs

Annons

Det har under lång tid (sedan 1942) talats om en "förbifart Ludvika" som ska komma oss till glädje. Många är de regeringar som skrivit under på att snart, bara om några år, så kommer ni att få en ny väg. Den nya vägen ska inte gå igenom Ludvika utan utanför centrum och då kommer mycket positivt att hända.

När vi hört dessa löften har vi i vår tanke bundit upp oss kring en framtidsbild av Ludvika, som gav oss hopp om att vägen skulle vara bättre, ge enklare framkomlighet och nya friska företag skulle kunna skapas runt den nya vägen.

Alla dessa löften! Som sedan landat i ett stort bakslag - det blev ingen väg denna gång heller. Man skjuter upp starten av bygget, men snart, ja väldigt snart om en sådär tio år eller kanske lite mer så kommer vi att få en ny väg.

Denna väntan har sedan lagt sig som en våt filt över hela Ludvika. Ingen har vetat var man bör satsa, på vad eller när man ska satsa för vi vet ju inte när vägen kommer.

Bankerna vet inte om de törs låna ut pengar, för de vet ju inte om investeringen hamnar på rätt ställe. Vi känner alla till det kvävande och förödande i att vänta på något som man inte vet när det kommer, hur det kommer att bli och om det över huvud taget kommer

Vi från Företagarna i Ludvika vill nu uppmana våra politiker att säga nej till "förbifart Ludvika". Vi kommer troligen aldrig få en sådan och utvecklingen kan inte vänta längre. Vi vill istället satsa på den väg vi har.

Gör dagens väg så framkomlig som möjligt, bygg bullerplank och rondeller där så behövs, gör miljön runt den trevligare, se möjligheterna istället för att vänta på något som aldrig kommer. Detta skulle ge oss företagare kända spelregler, vi skulle veta var vi ska starta nya verksamheter, vilka lokaler vi ska satsa på.

Vi i Företagarna har nu tröttnat på att alltid få reda på vad vi inte kan göra! Nu gäller det att se möjligheterna för hur vi kan utveckla Ludvika kommun i stället för att stirra oss blinda på en väg som vi trott på i 62 år!

Vi vill veta var man kan bygga, var vi får expandera, var kommunen kan anvisa mark och så vidare. Vi tror på att vi tillsammans kan skapa en positiv utveckling om vi bara tar det beslut som vi troligen själva kan påverka, och det är ett nej till ny vägdragning. Vi kan inte tänka oss att Vägverket skulle bygga en väg om vi inte längre ville ha någon.

Vem vet hur morgondagen ser ut? Det kanske är vi i Ludvika som dragit vinstlotten, som den enda staden turisterna passerar på sin väg norr eller söder ut i Sverige. Det är klara och tydliga besked vi efterlyser, att riksvägen genom Ludvika ska finnas kvar med nuvarande dragning.

MARGARETA OLSSON ÄR ORDFÖRANDE FÖR FÖRETAGARNA I LUDVIKA

Mer läsning

Annons