Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säfsenveckan inleds på söndag

Annons

Med en traditionsenlig invigning vid Säfsnäs hembygdsgård inleds på söndag årets upplaga av Säfsenveckan.

Fram till lördagen arrangeras sedan bland annat go-kart, veteranfordonsvisning, fisketävling, fotbollsturnering och Patronloppet i Gravendal.

Efter invigningsdagen är det i Ulriksberg som saker sker. Loppmarknad, motionstävlingen Ursenloppet och bastu och servering vid friluftsgården står på programmet.

På tisdagen fortsätter Säfsenveckan i Tyfors med auktion och go-kart på motorbanan.

Under Gravendalsdagen visas räckhammaren och spiksmedjan finns öppen till beskådning. Dessutom är det vetaranbilsvisning under onsdagen och i Bakarstugan finns bröd till försäljning. Allt arrangerat av Gravendals Byalag.

På torsdagen är det Finnmarksdagen. Då spelas en fotbollsturnering och det tävlas i fiske. På kvällen blir det underhållning vid Styggenstugan.

Fredagen är Strömsdals dag. Patronloppet går av stapeln klockan 14.00 i Gravendal och Knattepatronloppet startar klockan 15.30 i Strömsdal.

Som brukligt är avslutas hela Säfsenveckan med en storkanottävling där tio-mannalag gör upp. På kvällen underhåller Svenne Rubins i Herrgårdsparken och allt avrundas med en festkväll i Hyttan Kök & Bar.

STEFAN PERSSON

Mer läsning

Annons