Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säfsens aktivitetsdel läggs på entreprenad

Annons

- Säfsen har två tydliga säsonger; sommar och vinter, plus en stor weekendaktivitet året runt. Det är främst mot dessa tre segment som vi nu kraftsamlar, säger Christer Rosén, vd Säfsen Resort, som bedömer att aktivitetsdelen bättre kan utvecklas i annans regi med Säfsens kunder och andra kunder som tjänsteköpare.

Sammanlagt rör det sig om cirka sju tjänster som kommer att ändras till tim- och behovsanställningar. Totalt sett ser ledningen för Säfsen inget minskat behov av personal.

- Tvärtom, sammantaget kommer detta på lite sikt snarare att innebära ökat antal arbetstillfällen i Säfsen, inte färre, säger Rosén.

Han bedömer att aktivitetsdelen i framtiden ska drivas i ett nystartat bolag eller genom att Säfsen bjuder in en extern etablerad specialist.

- Klart är dock att Säfsen även i fortsättningen kommer att ha ett av Sveriges bredaste och bästa utbud när det gäller kringaktiviteter för konferenser och grupper.

- Vår ambition är att i samarbete med vår personal gemensamt hitta den bästa lösningen. Helt klart är att destination Säfsen utvecklas positivt om det finns fler professionella aktörer, säger Rosén som tillsammans med fackföreningarna efter MBL-förhandlingarna på måndagen informerade personalen.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons