Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säfsen snart över 50 miljoner i omsättning

Annons

På ett år har Säfsenkoncernen gått från en miljonförlust till en vinst på 2,4 miljoner. Antalet anställda har ökat från 44 till 57.

- Januari till mars var jättebra men vintern försvann redan i april. Sommaren har varit jättebra och hösten ser bra ut på konferenssidan. Får vi en riktig vinter så slutar året bra, säger Rosen.

- Vi hade budgeterat med minskning på konferenssidan eftersom det är den nationella trenden men vi har faktiskt ökat. Hoppas det håller i sig.

VD Christer Rosen har all anledning att vara nöjd med bytet av PR-byrå.

I höst ska Säfsen nu i privat regi öka sin attraktionsförmåga och gästerna lockas av en hästkraft med släde eller en häftig BMW 330 på väg eller isbana med 240 hästar under huven eller med fler stilla utomhus bad i uppvärmda träpooler.

- Vi bygger successivt ut upplevelserna, säger Rosén som hoppas att den nya vägen ska bidra till att fler orkar ta sig ut till Fredriksberg.

- Vi har marknadsföringen för vintern klar och sitter nu i förberedelser för nästa sommar som ska gå i terrängcykelåkningens tecken, berättar vd Rosén.

Fler belysta backar ligger något år fram i tiden.

- Det är kul att det går bra för Säfsen men utvecklingen i Fredriksberg är inte bra. Säfsen får inte bli för dominerande arbetsgivare utan ska Fredriksberg utvecklas och må bra så måste vi få en bredare arbetsmarknad, säger Rosén med hänsyftning till tvättens avveckling.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons