Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saddam Husseins tal till nationen

Annons

’’I Guds den barmhärtige förbarmarens namn. . . De som är förtryckta får kämpa och Gud kan göra dem segerrika. Gud är störst.

Till Iraks stora folk, våra tappra krigare, våra män i de hjältemodiga väpnade styrkorna, och till vår ärorika (arabiska) nation:

Vid gryningsbönen i dag den 20 mars 2003, den 17 muharram 1424 (enligt muslimsk tideräkning), begick den brottslige, hänsynslöse lille Bush och hans rådgivare detta brott som han hade hotat att begå mot Irak och mänskligheten.

Han utförde denna brottsliga gärning tillsammans med sina allierade; därigenom har han och hans anhängare bidragit till den rad av hemska brott som begåtts mot Irak och mänskligheten.

Till irakierna och vår nations goda folk:

Ert land, er ärorika nation och era principer är värda att offra er för, era själar, familjer och söner.

I detta sammanhang behöver jag inte upprepa vad var och en av er bör och måste göra för att försvara vår älskade nation, våra värderingar och helgedomar.

Jag säger till varje medlem av den tålmodiga, trogna irakiska familjen som är förtryckt av den ondskefulla fienden att minnas och inte glömma allt som sagts och lovats.

Dessa dagar kommer med Guds vilja att bidra till det ärorika Iraks eviga historia.

Ni modiga män och kvinnor av Irak: Ni förtjänar seger och ära och allt som upplyfter de trogna inför Gud och besegrar de otrogna, Guds fiender och mänskligheten i stort. Ni irakier kommer att vara segerrika tillsammans med (den arabiska) nationens söner.
Ni är redan segerrika med Guds hjälp. Era fiender kommer att drabbas av vanära och skam.’’

(Saddam Hussein tog därpå poesi till hjälp för att mana irakierna att kämpa som sina förfäder som slogs mot inkräktare med svärd och till häst.)

’’Vänner, ni som motsätter er världens ondska, frid vare med er: Nu ser ni hur den hänsynslöse Bush har förringat era ståndpunkter och åsikter mot kriget och er uppriktiga maning till fred; han har i dag utfört detta fruktansvärda brott.

I vårt eget och vårt ledarskaps namn, för det irakiska folket och dess tappra armé, i den irakiska civilisationens och historiens namn, lovar vi att kämpa mot inkräktarna och om Gud vill ska vi pressa dem till det yttersta så att de förlorar sitt tålamod och hoppet om att uppnå vad de planerat och vad den sionistiske brottslingen drivit dem till. . . De kommer att besegras, ett nederlag som önskas dem av de goda trogna och av dem som älskar fred och mänsklighet.

Irak kommer att vara segerrikt om Gud vill, och med Irak kommer vår nation och mänskligheten att segra och de ondskefulla kommer att drabbas på ett sätt som gör dem ur stånd att utföra sitt brott på det sätt som den amerikanska och sionistiska koalitionen har planerat för nationer och folk, framför allt vår ärorika arabiska nation.

Gud är störst, Gud är störst (Allahu akbar), länge leve Irak och Palestina. Gud är störst, länge leve vår ärorika nation, länge leve det mänskliga brödraskapet, länge leve de som älskar fred och trygghet och de som vill leva i frihet baserad på rättvisa . . . Länge leve Irak, länge leve jihad (det heliga kriget) och länge leve Palestina. Allahu akbar. Allahu akbar. Allahu akbar.’’ (TT)

Mer läsning

Annons