Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sacrédeus tänker inte byta parti

Annons

Socialdemokraten Bernt Persson tycker det är märkligt att Sacrédeus inte självmant stiger åt sidan.

- Det är ju en omöjlig situation att sitta kvar som ordförande och sakna majoritet bakom sig, menar han.

Bernt Persson är även irriterad över att Birgitta Sacrédeus, vid onsdagens beredningsmöte inför nästa veckas socialnämnd, vägrade ta upp ett ärende Persson ville ha med.

- Det gäller Ifo-utskottets utseende jag ville ha med på dagordningen. När Sacrédeus nu vägrat blir följden att jag vid socialnämndssammanträdet begär votering om dagordningen. Då vinner majoriteten och ärendet kommer ändå upp, trots en onödig omväg, säger han.

Om Birgitta Sacrédeus inte lämnar ordförandeposten kan majoriteten (centern-socialdemokraterna) begära en omorganisation av socialnämnden för att välja in de personer man önskar.

- Fast jag tycker det borde vara naturligt hos en demokratiskt tänkande människa att frivilligt stiga åt sidan, säger Bernt Persson.

Kommunfullmäktiges ordförande, Bengt Jernhall (c), säger att det försigår olika slags diskussioner och han tror att socialnämndens formering klarnar fram mot årsskiftet.

Vad säger då Birgitta Sacrédeus om Bernt Perssons kritik ?

- När det gäller det ärende jag inte ville ta upp vid beredningen är orsaken att jag först vill ta reda på vad kommunallagen säger. Här handlar det om människor som är valda över mandatperioden och i de av kommunfullmäktige antagna reglerna står det ingenting om hur man entledigar Ifo-utskottets ledamöter.

- Jag befinner mig i Stockholm för närvarande och kommer att informera mig om vad kommunallagen säger vid besök hos Landstings- och Kommunförbundet, anger hon.

Beträffande sin roll som ordförande i socialnämnden säger Birgitta Sacrédeus att det pågår en process som hon inte är villig att kommentera i tidningen.

- Om det kan vara en nyhet i Mora så tänker jag inte byta parti och jag tycker det vore olyckligt för den sociala verksamheten om det blir en omorganisation, är hennes besked.

Nytt avhopp från moderaterna

Se sidan 6

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons