Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sacrédeus ger upp kommunpolitiken

Annons

Kristdemokraternas kommunlista toppas av vice kommunalrådet Berndt Martinsson, tillika ordförande i teknik- och fritidsnämnden, följd av Ulla Rombo, ordförande i kulturnämnden och, på tredje plats, Eije Sandén, ordförande i gymnasienämnden.

Att Lennart Sacrédeus väljer att inte kandidera till kommunfullmäktige, innebär att han lämnar Morapolitiken efter 16 år, därav elva i kommunstyrelsen.

- Det vore inte schysst mot väljarna i Mora att kandidera när jag inte kommer att räcka till för kommunpolitiken. Jag stortrivs i mitt internationella engagemang, men med det synnerligen flitiga resandet och det faktum att Birgitta och jag har tre barn i åldrarna 5-10 år är det naturligt att inte stå till förfogande i det kommande valet.

Birgitta Sacrédeus har varit ledamot i kommunfullmäktige i 14 år och är oppositionsråd på deltid i landstinget. Hon finns fortfarande med på kommunlistan, men först på åttonde plats.

- Nu satsar jag mer på landstinget Dalarna för att få till stånd en absolut nödvändig maktväxling, säger Birgitta Sacrédeus.

BERIT OLARS

Mer läsning

Annons