Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sacrédeus - en värdig representant

Annons

Inför de kommande EU-valen ser kristdemokraternas opinionssiffror allt annat än lovande ut. Delvis är det här självförvållat. Ledningens ständiga motarbetande av Lennart Sacrédeus är skandalös.

Han fick 1992, efter sex år som suppleant i styrelsen, inte valberedningens förtroende. Då nominerades han av ett antal distrikt och valdes i stället in i partistyrelsen som ordinarie ledamot.

Vid förra EU-valet placerades han för säkerhets skull på femte plats.

Men väljarna ville något annat och kryssade in honom i parlamentet mot ledningens önskan. Vid provvalet tidigare i år fick han flest röster, och partiledningen fick stora skälvan och petade ner honom till tredje plats. Om valberedningen får som den vill ska han petas ur partistyrelsen.

Vad är det som gör Sacrédeus så farlig? Dels är han motståndare till Sveriges deltagande i EU och dels har han mycket aktivt arbetat för att Turkiet inte ska få bli medlem förrän ockupationen av norra Cypern upphör.

Vidare vill han att Turkiet ska erkänna folkmordet på kristna minoritetsfolk 1915-1918, då 1,5 miljoner människor miste livet.

Sacrédeus har enligt en rapport i Svenska Dagbladet mycket hög närvaroprocent i parlamentet och hör till dem som flitigast yttrat sig.

Sacrédeus har med sitt ödmjuka sätt inte protesterat mot ledningens sätt att ignorera honom. Sacrédeus är en värdig dalarepresentant i Bryssel.

Fair play

Mer läsning

Annons