Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säckvis med barnkläder har skänkts till Göthbergs

Annons

Det var i lördagens nummer av tidningen som makarna Katja och Fredrik Göthberg berättade om sin svåra situation efter den våldsamma branden i deras hem.

- Hjälp oss. Vi har förlorat allt vi ägde och har ingenstans att ta vägen med alla barnen, var nödropet till tidningens stora läsekrets.

Gensvaret lät inte vänta på sig. Redan samma dag började givmilda personer höra av sig till tidningen. En av dem var fru Karlsson som blev mycket gripen när hon läste om Ängebyfamiljens öde.

- Det kan ju hända även oss att vårt hus brinner ner och då sitter vi också där i samma svåra situation. För mig är det en självklarhet att man ska hjälpa en nödställd familj, säger hon.

I säckarna, som hämtas endera dagen, finns massor av barnkläder i olika storlekar och av god kvalité. Bland annat kan nämnas varma vinterjackor, overaller och tröjor.

- Vi brukar få massor av kläder från mormor i Tyskland och en del är dessutom helt oanvända, säger Karlsson som vill passa på att via tidningen skicka en hälsning till den utsatta sjubarnsfamiljen.

- Jag håller tummarna för att det ska ordna upp sig och gå bra för er.

Bland övriga som vill skänka ett parti kläder till familjen Göthberg kan nämnas Maria Palmkleven i Malung.

- Det som hänt familjen är ju fruktansvärt. De behöver verkligen hjälp. Nu har jag plockat ihop flera kassar med kläder för både barn och vuxna som jag vill ge till dem, säger Palmkleven som låter förstå att hon är beredd att resa med buss eller tåg ända till Ludvika för att överlämna plaggen till de drabbade.

- Nu har vi fått kläder så vi klarar oss och så har vi även varit och köpt en del nya, säger Katja Göthberg som ser avsaknaden av bostad som det största problemet.

- Och vi har heller inte lyckats omplacera fåren. På gården där de skulle ha varit får de inte ta in främmande djur för veterinären. I värsta fall får vi lov att nödslakta dem.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons