Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så vill kamraterna hedra mördade Marie

Annons

- Våldet mot kvinnor finns nära inpå oss, förklarar Rosita Elofsson. Några av Maries vänner i SHRA visste att sambon slagit henne.

- Vi hade pratat om det, men det var svårt att veta hur allvarligt det var, säger Rosita.

- Jag kände inte till det och det är svårt att veta vad man gjort om man vetat det, säger Lars Olsson.

Då Marie och sambon separerade för något år sedan framförde Lars ett beklagande till Marie. Då svarade hon att hon kände sig som en vinnare.

Då Marie hade lämnat sambon försökte vännerna stötta henne men hon flyttade i alla fall tillbaka till mannen som nu dömts för att ha mördat henne. Även han var medlem i motorklubben.

Marie som var intresserad av street-race var funktionär på klubbens street-racetävlingar på flygfältet. De tävlingarna ingick i mellansvenska cupen, men cup-tävlingarna har lagts ner för tillfället så den tävling som ska arrangeras till Maries minne blir en helt fristående tävling.

Tävlingen ska arrangeras på flygfältet i Järna någon gång under sensommaren och intäkterna skänkas till kvinnojourernas verksamhet.

- På så sätt kan vi uppmärksamma våldet mot kvinnor men också visa på att kvinnojourerna finns som hjälp för utsatta kvinnor, förklarar Rosita Elofsson.

- Jag hoppas att det här får stor uppmärksamhet, säger Lars som tycker att det vore en kanongrej om det här kan leda till att någon annan kvinna får hjälp och kan räddas.

- Marie var den mest positiva människa som jag någonsin träffat, säger Lars.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons