Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så sparar man på kulturen

Annons

- Det nyrenoverade biblioteket i Furudal började med att hålla stängt. Både Orebor och sommargäster behöver biblioteket. Många frågar varför det är stängt.

- Kulturnämnden har också frågat oss i Ore Intresseförening om vi kan hålla öppet på ideell bas. Det gör vi inte. Vi har alldeles för många projekt på gång för att klara det, säger Lars Westerlund.

Lars Westerlund i frågasätter varför inte den så kallade treveckorsgarantin, där kommunen ger gymnasieelever sommarjobb under tre veckor, inte kan omfatta in-och utlåning på biblioteket.

- Här där bland annat många föräldrar till hockeyungdomar som går hockeyskola vistas och på en plats där inte så mycket annat erbjuds, betyder biblioteket speciellt mycket och det är lika illa att filialen i Boda är stängd.

I kommunfullmäktiges direktiv står att kommuninnevånarna ska ha en mil till närmaste bibliotek. Det kravet uppfylls inte under stängningen av filialerna. Kommuninnevånarna ska också ha tillgång till internetuppkoppling som tillhandahålls av biblioteken. Det står i servicegarantierna.

- Kulturhuset har öppet sju dagar i veckan. På söndagar är inte biblioteket öppet bara läspaviljong och museer. Stäng Kulturhuset på söndagar helt. Det handlar om omfördelning av pengar. Öppna filialerna i Boda och Furudal och framför allt stäng av fontänen i Enån utanför Kulturhuset, säger Lars Westerlund.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons