Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska nya huset se ut

Annons

Vid Enålund, mellan vandrarhemmet och äldreboendena i Enådal, ska Rättviks nya hyresfastighet med 15 lägenheter byggas. I en första etapp byggs endast ett av planerade fem hyreshus.

- Vi på Rättviksbostäder vill gå lugnt fram. Den första etappen innebär att inga av de fristående äldreboendena behöver rivas. Om det blir fler hyreshus blir det aktuellt. När vi har byggt den första etappen och hyresgäster flyttat in ska vi analysera behovet av fler hus. Vi på Rättviksbostäder är inte riktigt övertygade över behovet av dessa nya hyresfastigheter. Men vi har ett fullmäktigebeslut på att vi nu ska bygga. Det måste vi följa, säger vd Olle Abrahamsson.

Projektkostnaden för det första hyreshuset, etapp ett, uppskattas till 13 miljoner kronor.

- Byggtjänst i Falun vann entreprenörtävlingen. Huset blir vackert med putsad fasad. Drift- och produktionskostnader blir relativt sett billiga, säger Abrahamsson.

- Planlösningarna är smarta. Det betyder att huset kan användas för allt från äldreboenden till studentbostäder och barnfamiljbostäder.

- Flexibiliteten betyder att vi inte låser upp oss. Huset kan användas för alla former av hyresgäster, säger ordförande Mats Larsson.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons