Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska det låta!

Annons

Människor stod längs vägarna där karnevalståget skulle passera och spejade. När tåget drog igenom gatorna skrattade många och pekade på de olika vagnarna. Det var även många besökare som gick in på Storängets festplats, för att se på vagnarna, och höra på musik, köpa lotter, vara med på skjutbanan och fika.

Alla de som betalat inträde fick även en röstsedel till karnevalståget. Och ettan, som korades framåt midnatt, var given. Den vinnande vagnen, nummer fyra "Så ska det låta", hade en sångledare som ledde Svenne Rubins-kopior och sjöng Lill-Babs och andra publikfavoriter.

Tvåan, vagn fem, som gestaltade ett Nås från förr, hade en bagare som slängde deg på publiken medan Nås brandkår sprutade vatten på människor som stod bredvid.

Leksands IF-vagnen, som kom trea, bestod bland annat av en skämtsam hockeyfantast med dammsugare som högljutt pratade i mobiltelefon. I de andra vagnarna åkte bland annat Nås spelmän, ett skidåkargäng med snowboardåkare som åkte bakpå och en kamouflerad terroristvagn. Lotteri, fika, och musik på scenen var andra förströelser som erbjöds. På kvällen var det disko, och Snowstorm och John och Johnny spelade på scen.

Anna-Maria Grönlund, som sitter i festkommittén ville att ännu fler ska våga anmäla sig till karnevalståget.

- Det behöver ju inte vara någon fin vagn, bara lite rolig. I år har vi haft fem vagnar anmälda, men oftast så kommer det fler till starten.

Hon berättar även att vagnarna genom åren oftast har knutit an till ett aktuellt tema. I år var exempel på det allsångsvagnen och vagnen med terrorister. Tidigare var det Röda korset som ordnade festdagen, nu är det Nås IF som arrangerat karnevalen och de olika aktiviteterna på Storänget.

MARTINA FRISK

Mer läsning

Annons