Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så mycket mer än golf

Annons

Gagnefs golfklubb och friluftsfrämjandet diskuterar olika möjligheter att göra området attraktivt för alla.

- Genom samarbete med andra föreningar ska vi se till att området nyttjas på bästa sätt året om, säger Ulf Colhag, som den 1 januari börjar som intendent och allt-i-allo vid golfklubben.

Samarbetet har redan resulterat i att golfklubben och främjandet markerat ett skidspår, som är draget runt området, men som inte påverkar de 18 golfhålen.

Kartor finns uppsatta vid starten och spårförgreningarna.

Dessutom är de tre spårslingorna, som vardera är mellan 2,5 och fyra kilometer, markerade med stolpar/kryss, samt med skyltar och pilar.

- Terrängen är lagom kuperad och bjuder på otroligt fin skidåkning. Det jämna underlaget gör att vi kan dra spår i området även när snödjupet är litet, berättar främjandets skidsektions Esbjörn Jonsson och Erik Boman.

Till kommande helg ska de också ha hunnit med att preparera friluftsfrämjandets Vildmarksspår mellan Björkastugan och Prästbodarna, där det ansluter till spåren i Gyllbergsområdet.

Främjandet har också planer på att med hjälp av en båtplats med några båtar vid älven i Rista knyta ihop vandringsledssystemet norr om älven med det södra lednätet med bland annat Trolldalen och Björkaberget.

- Genom ett förråds- och verkstadsbygge kan Ristaområdet bli ett centrum för vandringslederna, anser Mattsson, som också vill ordna en fast naturstig och ett naturrum:

- Genom att visa och berätta om flora, fauna, fäbodliv, skogsbruk och bergsbruk kan vi göra Ristaområdet till en marknadsföringsplats för natur- och friluftsliv i kommunen.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons