Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ligger det till

Annons

Även så kallade liberala tidningar är ansatta av en majoritet av vänsterfolk och värden som borde stå frihetliga människor nära som yttrandefriheten i ett demokratiskt land, förtrycks av intressen som vill injaga skräck och rädsla för påföljden av att säga sin mening om olika saker.

Ni vill att fängelsedomarna för hets ska avhålla från kritik mot vänsterns åsiktsdiktatur, det är det slutliga målet för er.

Green är en hjälte.

Svar direkt:

Rättsläget vad beträffar tolkningen av den lagparagraf, som förbjuder hets mot folkgrupp, är för närvarande oklart. Därför är det angeläget att hovrättens friande dom mot pastor Åke Gren prövas av högsta domstolen. Om detta handlade tidningens ledare i ämnet.

Vad detta skulle ha med höger- eller vänstervriden "åsiktsdiktatur" att göra förstår vi inte. I höger- och vänsterdiktaturer är rättssamhället vanligtvis satt ur system därhän att kontroversiella domar sällan kan prövas i högre instans.

Trovärdig,

opolitisk enhet

Svar till Per Erik Granström & Co, den 12 mars.

De socialdemokratiska riksdagsledamöterna från Dalarna, Per-Erik Granström, Kurt Kvarnström, Barbro Hietala Nordlund och Annelie Särnblad har problem! Inte enbart för att de inte gjort ett smack i riksdagen för att få till flera poliser utan för att de nu försöker smita undan sanningen. Då beskyller man mig för "att trixa med siffror".

Jag har bett riksdagens utredningstjänst, en neutral enhet som opolitisk tar fram olika siffror, att se på hur många polistjänster det finns och har funnits de senaste åren i Dalarna. Antalet årsarbetare inom polisen i Dalarna har minskat från år 2002 till 2003.

Jag kämpar vidare för att vi ska få flera poliser.

OVE SVENSSON

Mer läsning

Annons