Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så här tycker läsarna om Suptallen

Annons

Tallen ska vara kvar

Det är klart Tallen ska vara kvar. Tallen kostar pengar och det var på tiden att den också får ett värde. Men slår man ut pengen som tallen kostar genom åldern blir det inte mycket. Men den tillför mycket, till skillnad från en del politiker...

Jag blir i alla fall glad när jag åker in mot Falun och kör förbi Suptallen. Skrattar alltid inombords över dess historia.

Ung man

Vansinne

Det är vansinnigt att lägga ut 2,5 miljoner på Suptallen, det finns mycket annat att lägga pengarna på. Människor till exempel. Var är sunda förnuftet?

Nollan

Flytta trädet

Nej, nej, nej. Varför lägga ut 2,5 miljoner för ett träd? Betala ett par hundra tusen till folk som odlar träd i stället och flytta det dyra trädet bort därifrån.

Evert

Ett landmärke Självklart ska Suptallen bevaras - den är ett landmärke.

Wuffo

Kaffepengar Jag tycker att det är en självklarhet att Suptallen ska vara kvar. En gammal tall med stor historia och många minnen. Jag vill kunna föra historien vidare i nästa led. Sedan kan man tycka att 2,5 miljoner är mycket pengar, ja, det är det. Men i sammanhanget är det kaffepengar.

Fd Falubo, numera i Stockholm

Värd att bevara

Suptallen är helt klart värd den summan om vi nu ska bevara gamla kulturminnen. Det är många som korkade upp där innan resan fortsatte på cykeln till Borlänge.

LS

Planta på Gutafs tid Värt varenda krona. Tänk på att den var en liten planta när Gustaf Vasa föddes. Janne

Tio sköterskor Prioritering. Dessa pengar räcker till att avlöna tio sjuksköterskor vid Falu lasaret.

Snåljåp

Helhetssyn?

Vansinne. Inte så lite "rädda Willy" över det hela. Rädda den här tallen som vi stadsbor ser var och varannan dag samtidigt som skogsbolagen och nyrika, nytillkomna skogsägare får härja i det närmaste fritt ute i glesbygden. Vadå helhetssyn...

HK

Andra hål Visst ville jag att de skulle bevara Suptallen, men kanske inte för så mycket pengar. Det finns andra hål att fylla för de pengarna.

Karin

Den är speciell När jag åkte förbi Suptallen denna vackra vårdagsmorgon försökte jag besvara frågan om Suptallens värde. Samtidigt funderade jag över den dag när trädet oundvikligen dör. Ska den då konserveras, frysas ner, eller hur ska den bevaras? Vem ska ansvara för det omhändertagandet och vem ska betala?

Givetvis är det vi Falubor som har en speciell koppling till Suptallen. Det är inte så konstigt. Andra bilister funderar nog varför det sparats en tall just här. Mitt hjärta säger mig att Suptallen är värd 2,5 miljoner. Men min hjärna tvivlar skarpt på detta och reser frågan om det hela är ett "stolleprojekt". Pengarna hade kanske gjort större nytta på annat håll?

Olov Niska

Mer läsning

Annons