Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så här ser nya hallen ut

Annons

- Tanken är att vi ska synkronisera de båda hallarna och då måste dagens uterink flyttas närmare ishallen. Fyra nya omklädningsrum kommer att byggas mellan de båda rinkarna och en mängd förråd längs ena långsidan, säger Stefan Mathiasson, projektingen-jör vid Leksands bostäder.

En annan idé är att låta dagens caféteria öppna upp bakåt och bli ett nav mellan de båda rinkarna.

- Det här är inget som vi vill bestämma. Det måste klubben få vara med och tycka till om, men vi visar på den möjligheten, fortsätter Mathiasson.

Att flytta uterinken och bygga ihop hallarna är dock dyrare än vad som var tänkt från början med en fristående träningshall. 8 miljoner kronor var notan då, nu är den uppe i närmare 13 miljoner kronor.

Men Stefan Mathiasson är inte orolig:

- Vi får inte glömma att när vi började titta på det här, så hade ett tält över uterinken varit tillräckligt. Nu har vi satt allt i ett större sammanhang.

- Det finns pengar som kommunen skulle kunna använda till det här projektet. Sen tror jag säkert att det skulle gå att samla in mer pengar på frivillig väg.

Om allt går som på räls kommer den nya hallen att stå klar till årsskiftet, men redan i oktober ska isträning kunna köras.

Förutom träningshallen håller hela området kring ishallen att ses över.

- Stadsplanen i området håller på revideras. Om själva ishallen ska byggas om eller ut i framtiden så kanske forbollsplanen måste flyttas längre ut på Lugnet. Var den i så fall ska ligga är inte klart, men vi tittar på det också, säger Stefan Mathiasson.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons