Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så här röstar Dalarnas riksdagsledamöter

Annons

Lennart Fremling (fp):

Röstar: ja

Motivering: Jag accepterar regeringens förslag. Det följer samma expropriationsprinciper som redan gäller andra angelägna allmänna intressen (vatten, avlopp). Ledningsrättslagen ersätter inte bygglovsprövningen, där hälsoaspekter beaktas.

Per-Erik Granström (s):

Röstar: ja

Motivering: För människors möjlighet att kommunicera med varandra, företag och med samhället, exempelvis polis och räddningstjänst. Med byggnadslovskrav garanteras att hänsyn tas till natur och boende.

Rolf Gunnarsson (m):

Röstar: -

Det finns ingen anledning, som jag nu ser det, att införa en tvångslagstiftning.

Barbro Hietala Nordlund (s):

Röstar: ja

Motivering: Dalarnas folk behöver bra kommunikationssystem där man enkelt kan nå varandra och resten av samhället. För ett tryggare samhälle med öppnare gränser.

Kenneth Johansson (c):

Röstar: Äganderätten ska värnas.

Motivering: Modern mobilkommunikation i hela landet är avgörande för tillväxt och utveckling. Äganderättsfrågor och strålningsrisker måste tas på största allvar. En översyn av ersättnings- och ägarfrågorna ska göras, där äganderätten ska värnas, före ny lag. Mer forskning om strålningsriskerna krävs och försiktighetsprincipen ska gälla.

Ulrik Lindgren (kd):

Röstar: ja

Motivering: Förslaget möjliggör ett samnyttjande av masterna, vilket betyder färre master. Masterna sätts upp på de för kommunikationen bästa möjliga punkterna vilket leder till mindre strålning.

Hans Unander (s):

Röstar: ja

Motivering: För en effektiv infrastruktur, där samutnyttjade master ger människor möjlighet att kommunicera med varandra, företag och samhälle och skapar bättre kommunikationer mellan polis och räddningstjänst.

Fotnot: Vänsterpartisten Anders Wiklund och miljöpartisten Kerstin-Maria Stalin har inte inkommit med svar.

Mer läsning

Annons