Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så gör du en orange höstfrestelse

Annons

Passar något bättre på hösten, än en härlig och smaskig morots-kaka?

Du behöver:

1 stycke kockmössa

1 mormoderligt förkläde, helst rutigt

2 medelstora morötter

2 ägg

2 dl socker

1 tsk kanel

3,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

150 gram fett

Saft från en halv citron

Glasyr:

50 gram smör

1 paket philadelphiaost

3 dl florsocker

Gör så här:

Sätt på dig kockmössan och förklädet.

Sätt på ugnen (175 grader).

Skala och finriv morötterna

Smält fettet, och vispa ägg och socker pösigt (ju vitare desto bättre).

Tillsätt det avsvalnade fettet, morötter, kanel och citronsaften.

Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Provsmaka länge och väl, ett gott tips är att använda flera olika slickepotter.

Häll upp alltihop i en smord och bröad form.

Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, i ca 50 minuter.

Glasyren: Smält ihop alltsammans och bred på kakan när den svalnat.

Luta dig tillbaka och njut.

Mer läsning

Annons