Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så fungerar aktivitetsgarantin

Annons

Svar till: "En som är trött på att bli trampad på", 11/10:

Aktivitetsgarantin är till för dem som är eller riskerar att bli långtidsinskrivna på Arbetsförmedlingen. Grupper av arbetslösa som ofta har det besvärligt på arbetsmarknaden och som genom att delta i aktivitetsgarantin ska bli bättre rustade att hitta ett arbete.

Inom ramen för Aktivitetsgarantin anordnas heltidsaktiviteter utifrån alla program och tjänster som arbetsförmedlingen förfogar över. Basen i verksamheten är organiserade jobbsökaraktiviteter. Genom att delta i aktivitetsgarantin får de som förbrukat sina 300 dagar ett aktivitetsstöd som motsvarar a-kasseersättningen.

Deltagarna i aktivitetsgarantin ingår i mindre grupper och får hjälp och stöd av en handledare. Handledarens uppgift är att få deltagarna att tänka i nya banor och skapa det självförtroende som krävs för att deltagarna ska söka arbete mer aktivt eller skaffa ny kompetens.

I Ludvika har vi två samverkanspartners inom aktivitetsgarantin, Brunnsviks folkhögskola och Framtidsbygget som drivs av Ludvika kommun. Arbete på helger förekommer inom många yrken Regelbundet arbete på lördag/söndag räknas därför som vilket arbete som helst och ger istället lediga vardagar.

Den som har långa resor och inte har möjlighet att använda kollektiva färdmedel kan dra av för resor i sin deklaration. Används kollektiva färdmedel ersätter arbetsförmedlingen det belopp som överstiger 300 kronor.

ANNE UNGE

Mer läsning

Annons