Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så bakar du Victorias favoritkaka

Annons

Som vi kunde berätta i gårdagens tidning blev kronprinsessan Victoria så förtjust i den kaka hon bjöds på till kaffet vid Lokstallet att hon bad om receptet.

Naturligtvis måste även våra läsare få ta del av receptet.

Britta Granbergs Kronprinsessekaka

4 ägg och 6 dl socker vispas samman.

Tillsätt 150 gram smält margarin, 6 msk kakao, 2 tsk vaniljsocker, 1/2 tsk salt och 3 dl mjöl.

Rör ihop alltsammans, häll i smord form och grädda i 200° i cirka 15-20 minuter.

Till glasyr, som under tiden som kakan gräddas ska tillredas i en kastrull, behövs:

75 g margarin, 2 dl socker, 1,5 dl grädde, 1 dl sirap och en påse (cirka 200 g) kokoskross.

Värm samman allt till ett härligt klet och bred därefter blandningen på den gräddade kakan.

Stoppa därefter in hela härligheten i ugnen i ytterligare 10 minuter.

Klart!

(som själv kan intyga att den smakar kungligt gott).

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons