Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S vill se nya satsningar

Annons

Smedjebackens västra s-förening hade nyligen årsmöte. Då redovisades bland annat att antalet medlemmar sjunker i föreningen.

Den uppgiften ledde till en diskussion kring orsakerna till den utvecklingen. Många var inne på att en av orsakerna var att människor i ytterområdena inte känner sig uppmärksammade av politikerna i kommunen.

Mycket satsas på centralorten i kommunen, vilket i sig är bra, men mindre görs för till exempel det område som omfattas av den västra s-föreningen. Det är områden som Harnäs, Hagge, Snöån och Björsjö.

I det området bor cirka 2000 människor, i princip lika många som i Söderbärkeområdet, men kommunikationerna är dåliga och insatser för barnens och ungdomars fritid upplevs många gånger som bristfälliga.

Området har visat sig attraktivt för många yngre familjer att bosätta sig i, och därför ansågs det viktigt att den kommunala servicen skulle uppfattas som god. Närheten till Ludvika, där flera har sin arbetsplats, gör också att Smedjebacken som centralort av många i området inte uppfattas som särskilt viktig.

Årsmötet var enigt om att inför valet var det av betydelse att de här problemen uppmärksammades. Genom föreningen borde mycket göras för att söka få gehör för de här synpunkterna. Det ansågs vara en mycket aktuell arbetsuppgift för styrelsen.

Västras styrelse består av Lena Ludvigsson-Olafsen, ordförande (Halvars), samt Lise-Lott Jansson (Harnäs), Märta Hansson (Hällsjön), Åsa Engberg (Lernbo), Bengt Danielsson (Harnäs), Hans Nordgren (Hagge) och Harry Rosengren (Vinarn).

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons