Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S vill flytta över lagstiftningen till EU

Annons

Svar till Sofia Knöös, 11/3:

Nej, Sofia Knöös och socialdemokraterna, jag fortsätter att förundra mig över varför ni i valet till Europaparlamentet den 13 juni driver frågan om att abortlagstiftningen ska avgöras av EU i framtiden och inte längre av våra folkvalda i Sveriges riksdag.

Varför sviker ni ert löfte till svenska folket från folkomröstningen om EU-medlemskap 1994 när ni så heligt bedyrade att lagstiftningsmakten kring det ofödda barnets rättsskydd inte ska flyttas över till överstatlig EU-nivå?

Ska fler frågor lämnas över till EU utöver abortlagstiftningen? Jag blir minst sagt orolig utifrån erfarenheten av att svenska s-ledamöter här i Europaparlamentet röstat ja till att öppna upp för en EU-beskattning av våra inkomster och pensioner, något man också förespråkat på DN Debatt.

Tack och lov har vi vare sig någon EU-inkomstskatt eller EU-abortlag, men uppenbarligen finns det de som vill ändra på det. Vem i Dalarna längtar efter en fjärde skattenivå ovanpå kommun, landsting och stat?! Knappast någon. Kanske något att ta intryck av?

Lennart Sacrédeus,

Mora, kristdemokratisk

europaparlamentariker

Mer läsning

Annons