Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S-veteran varnade för bolag

Annons

Efter en inledande information tog Bo Lindevall till orda och i ett av sina sista (?) inlägg i kommunfullmäktige underkände han på punkt efter punkt tankarna bakom samarbetet.

-De svårigheter och problem som finns underlättas inte av att vi gör ett gemensamt bolag och tillsätter en bolagsstyrelse, hävdade s-ledamoten.

Han sade att han inte accepterar den lämnade redovisningen och beskrev den som "en rapport av tjänstemän för tjänstemän".

-Det finns möjligheter att samarbeta utan att vi gör ett särskilt bolag, underströk han och varnade för att "vid en bolagsbildning blir insynen för de förtroendevalda obefintlig".

Kommunalrådet Anders Ahlgren (c) betonade vikten av samarbete över kommungränserna och slog fast att Gagnefs fullmäktige även efter en bolagsbildning beslutar om taxans storlek och investeringstakten samt att Gagnefs kommun även fortsättningsvis äger anläggningarna i Gagnef.

Men Lindevall stod fast vid att om inte upplägget förändras tills ärendet kommer upp för beslut i september så kommer socialdemokraterna att yrka avslag.

Då är fullmäktigeveteranen förhindrad att delta och eftersom han aviserat att han lämnar fullmäktige efter den här mandatperioden var det här sannolikt hans sista fullmäktigeframträdande.

-Jag vet inte hur länge jag suttit i fullmäktige, men det har blivit några decennier. Jag har inte varit mest talträngd och jag har inte varit någon långpratare, men oftast haft väsentligheter att säga, hävdade han med ett brett leende.

Han beskrev åren i fullmäktige som mycket trevliga, tackade partikamrater, samarbetspartners, borgerliga politiker och tjänstemän samt uppmanade alla invånare att ta aktiv del i kommunpolitiken:

-Då får man följa ärendena från frö till färdig frukt. Det är faktiskt kul att vara politiker på det lokala planet. Ta chansen allihop!

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons