Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S-strategi mot SD

Annons

Socialdemokraterna har tillsatt en arbetsgrupp med uppgift att motverka Sverigedemokraterna (SD) och andra extrema krafter.

Gruppen leds av Mats Johansson, distriktsordförande i Blekinge. Han tycker att "andra partier gullar med Sverigedemokraterna" och i sitt veckobrev uppmanar han andra partier att ta "uppgiften på samma allvar".

Den nya "arbetsgruppen för demokratidebatt", ska bland annat stödja medlemmar att lokalt ta debatten med SD, som enligt Johansson är "ett extremt högerparti utan egentliga högerväljare".

Partiet har med sitt försåtliga budskap exploaterat det utanförskap en del känner och lyckats samla även människor med en annan grundläggande samhällssyn, konstaterar han.

Men "svenskhet" innebär en tradition av öppenhet och tolerans, framhåller han och fortsätter:

"En politik där man ställer folk mot varandra och där man utestänger vissa är något nytt och främmande för vårt land. Det är lika osvenskt och osunt som Sverigedemokraterna och dess fanatiska politik."

I arbetsgruppen, som huvudsakligen ska arbeta internt, ingår bland andra tidigare Metallordförande Göran Johnsson och Jan Emanuel Johansson.

TT

Mer läsning

Annons