Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S positivt till dalutveckling

Annons

Socialdemokraterna i Säter är delvis positiva till de utvecklingsplaner som Dalsällskapet presenterat för Säterdalen och ravinsystemet ner till Dalälven. Det framkom vid Säters arbetarekommuns möte.

- Vi är positiva till att finna sätt att medverka till att det blir något av detta, säger Abbe Ronsten i arbetarekommunen och även vice ordförande i kommunstyrelsen.

Några undantag finns, projektet Spikholmen anser partiet inte kunna bli aktuellt. Då avses främst tankarna på att bygga om dansrotundan till att inrymma även bland annat utställningar och konferenser.

Dessutom vill socialdemokraterna att projektet Dalaporten i stället bör heta Dalporten, en port för Säterdalen, men tankarna på att det ska vara en plats för presentation av begivenheter i hela Dalarna stöds inte.

- Det är ändå viktigt för Säters framtid att ta tillvara goda idéer, säger Ronsten.

Han tycker även att det är angeläget att kommunen nu ur sitt perspektiv får titta närmare på Säterdalsfrågan.

Vid mötet informerade han om kontakter som han och andra s-politiker i länet haft med partiets riksdagsledamöter på dalabänken om polissituationen i många av länets kommuner. Fortsatta diskussioner behövs för att finna en väg att driva frågan om att fler poliser ute i kommunerna behövs, säger Ronsten.

- Det finns visserligen många poliser, men alldeles för få som är ute i yttre tjänst. Det är ett stort bekymmer, säger han.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons