Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S-politiker spred porrbilder från jobbet

Annons

Fackets ordförande bekräftar att man varit medvetna om att deras fackliga förtroendeman använt jobbdatorn till annat än jobb och att man utrett saken och därefter uppmanat honom att avsäga sig sina fackliga uppdrag.

-Vi accepterar inte spridning av pornografiskt material, det är inte förenligt med våra värderingar, säger fackets ordförande.

Mannen lämnade därefter uppdragen och medlemmarna informerades om vad som skett.

Också mannens arbetsgivare har agerat:

- Vi har utrett ärendet och gett personen i fråga en varning vilket är brukligt vid en sådan här förseelse. Frågan är nu för vår del utagerad, säger en talesman för företaget.

Företaget som s-politikern arbetar på har en policy som säger att datorer endast får användas för att utföra arbetsuppgifter.

Sedan flera år tillbaka har bolaget ett filter installerat som hindrar surfning på otillbörliga hemsidor. Men om anställda använder e-postsystemet till att skicka bildar så är det möjligt.

Kommunalrådet Maria Pettersson (s) har informerats av den utpekade politikern. Händelsen är också känd bland politiker och tjänstemän i den nämnd där mannen har tunga uppdrag.

Mannen kandiderar på flera s-listor i höstens val.

Arbetarekommunens ordförande, riksdagsman Per Erik Granström har inte blivit formellt informerad men säger:

- Jag vet inte vad som ligger bakom det här ännu men när man från den fackliga sidan uppmanar en person att lämna sina uppdrag så är det allvarligt. Därför kommer vi i partiet att sätta oss in i vad som hänt och ta oss en funderare över vad detta kan få för konsekvenser på partiplanet.

- Han står på våra listor och de är fastställda. De kan inte förändras i detta skede men i ett längre perspektiv kan det inträffade få konsekvenser. Förtroendevalda i partiet måste naturligtvis sköta sig och uppträda i linje med vad partiet står för.

- Som förtroendevald har man ögonen på sig i mycket hög utsträckning. Det förväntas av oss att leva upp till de ideal vi säger oss ha, säger Granström.

S-politikern själv ser inte så allvarligt på det inträffade, han beskriver det som en lite grabbig stämmning på sin arbetsplats där man skickar bilder till varandra.

- Det florerar massor med bilder på min arbetsplats, en del skämtbilder och andra mer lättklädda damer. Det har inte varit fråga om hårdporrbilder utan mer av typen kalenderflickor. Jag har fått en del sådana bilder som jag också skickat vidare till mina jobbarkompisar.

-För mig känns det som en mer politisk grej, det finns en person som vill komma åt mig och hon är med i ett annat parti. Hon har förlorat ett par val mot mig och hon har sagt att hon skulle sätta dit mig. Det är hon som gått till facket så att avdelningen och förbundet blivit inblandat, men hon har inte fått några bilder av mig. Facket har vänt mig ryggen men från min arbetsgivares sida är den här historien utagerad, säger s-politikern.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons