Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S-ordförande diskuterade vargar

Annons

Socialdemokraternas dalaordförande Peter Hultqvist besökte byggarbetsplatser i Vansbro i onsdags.

Vargarna och nödvärnsparagrafen aktualiserades, berättade Peter efteråt. Några krav på att vargarna ska utrotas framfördes inte men folk vill ha rätt att skjuta vargar som angriper deras djur.

- Det är aktuellt att se över nödvärnsparagrafen. Det var också Marita Ulvskog inne på, förklarade kommunalrådet Gunnar Magnusson. Hultqvist talade om behovet av bra kommunikationer.

- E16-projektet som sträcker sig från Gävle till Oslo via Vansbro och Malung skulle kunna ge högre standard på Västerdalsvägen om det realiseras.

Europaväg 16 går nu över Irland och från Bergen till Oslo. Nu vill berörda kommuner i Sverige och Norge få en fortsättning på E16 till Gävle.

För Västerdalsbanan är det närmast frågan om att förbättra signalsystemet. Detta skulle medföra att restiden mellan Malung och Borlänge kan sänkas med en halvtimme.

Socialdemokraterna i Dalarna ska verka för att de deltidsanställda i kommuner och landsting får möjlighet att arbeta heltid om de vill. Men det här är ett långsiktigt projekt som det kan ta sex år att genomföra. Kommuner och landsting ska också erbjuda alla anställda friskvård.

Mer läsning

Annons