Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S-motion kan ge tryggare anställning

Annons

- En seger för LAS och tryggheten på arbetsmarknaden!

Det säger riksdagsledamoten Anneli Särnblad (s) om beskedet från riksdagens arbetsmarknadsutsskott att det är oacceptabelt att turordningsreglerna kringgås vid uppsägningar.

- Sedan en längre tid tillbaka har jag fått samtal från människor som blivit drabbade när företag bytt organisationsnummer. Genom att möblera om i företaget har man kunnat komma ifrån principerna om turordnings- regler vid uppsägning. Förhoppningsvis kommer det inte gå att göra så i framtiden, säger hon.

I september förra året skrev hon en motion till riksdagen där hon beskriver problemet och kräver en ändring:

Inom exempelvis byggbranschen är det mycket vanligt med organisatoriska förändringar.

Företag bolagiseras, eller verksamheter delas upp i olika enheter med egna organisationsnummer, men med samme ägare. Detta innebär att anställda kan flyttas mellan olika turordningsområden på ett sätt som är svårt att överblicka.

Detta har visat sig innebära stora nackdelar för arbetstagarna vid uppsägningar på grund av arbetsbrist, eftersom endast anställningstiden inom en enhets organisationsnummer räknas.

Arbetstagaren kan visserligen ha arbetat länge inom moderbolaget, men hela anställningstiden räknas alltså inte in i totalen.

- Det här är ett problem som våra medlemmar varit drabbade av under många år, säger Jan- Eric Vestlund, ordförande för Byggnads i Dalarna.

Han vet flera fall där anställda som jobbat länge i ett företag tappat alla sina tjänsteår i samband med en friställning.

- Ja, de kan ha arbetat i 20 år eller mer, men när de kommer tillbaka till företaget efter friställning är de nere på noll på grund av de här dribblingarna,

Enligt Anneli Särnblad är det inte enbart Byggnads medlemmar som drabbats under åren.

- Nej, jag vet att även till exempel medlemmar i Handels råkat illa ut, men det är svårt att få grepp om hur omfattande det här missbruket är. Klart är att det är både etiskt och moraliskt förkastligt, och jag skulle kunna använda ännu starkare ord.

Anneli Särnblad säger att hon lider med alla som drabbats under åren, men är glad för beskedet från arbetsmarknadsutskottet.

- Ja, utskottet förutsätter att regeringen uppmärksammar problemet och återkommer till riksdagen med förslag till åtgärder. Äntligen har det blivit sagt, det som så många väntat på och som i framtiden kommer att garantera att reglerna på arbetsmarknaden inte sätts åt sidan när företagen omorganiseras, säger hon.

CLAES HUSÁHR

Mer läsning

Annons