Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S-kritik mot s-reservation

Annons

Bo Lindevall, som i det här ärendet företräder Djurås s-förening, påpekar att socialdemokrater från kommunens östra del föreslagit kommunfullmäktige att besluta om en förutsättningslös utredning av skolärendet.

- Jag stödjer centerpartisten Anders Ahlgrens förslag om utredning av ytterligare ett alternativ och tycker att arbetsmarknadsutskottets beslut om en utökning av utredningen är glädjande, säger han.

- Det finns ingen anledning att satsa på en stor högstadieskola, utan vi bör även på det planet ha mindre skolor, vilket gör det möjligt att ha en idrottsprofil i Mockfjärd och en musik- och dansprofil i Djuråsskolan, tycker Lindevall och fortsätter:

- Om vi satsar på en samlad högstadieskola i Mockfjärd måste vi med tanke på befolkningsstrukturen skjutsa mellan 30 och 40 procent fler elever och fortsätta med det under oöverskådlig tid.

Lindevall konstaterar att det även inom s finns olika uppfattningar om hur kommunen kommer att utvecklas, men att han för sin del inte tror att tomma skollokaler i Mockfjärd behöver leda till skolnedläggningar i Dala-Floda eller Björbo.

- Om skolor läggs ner beror det på att elevantalet blivit för lågt, säger han.

Mer läsning

Annons