Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S i Malung säger nej till friskola

Annons

Socialdemokraterna menar också att det är viktigt att man har en bra skola. Däremot anser man inte att det i en liten bygd som Malung finns utrymme för både kommunal skola och friskola.

Varken ekonomin eller elevunderlaget tillåter det, anser partiet.

- Vi har de senaste åren fått bättre vägar. Riksväg 45 har genomgått en riktig upprustning. Men det gäller också att få bättre standard på Västerdalsvägen säger Kurt Podgorski som också vill att järnvägen, i första hand till Malung men på sikt även till Sälenområdet, rustas upp. Och då ska den vara elektrifierad.

- Vi ska också satsa på föreningslivet som har en mycket stor betydelse för vår bygd med alla stora arrangemang som ger ett lyft åt hela kommunen säger Podsgorski som också lovar fortsatt nolltaxa för kommunens anläggningar.

- Däremot kan jag inte lova att vi kan bygga en idrottshall under den närmaste fyraårsperioden, även om det är vår förhoppning. I dagsläget har vi ingen ekonomi för det säger kommunalrådsaspiranten Kurt Podgorski.

Malung har ett rikt kulturliv och det vill socialdemokraterna värna om.

- Vi bör bredda vårt kulturliv ytterligare och vi bör se över våra samlingar som vi i dagsläget inte har något riktig grepp över, säger Bitte Lindberg.

Hon vill också ta upp frågan om ett ungdomsråd i kommunen.

- Det är också en brist att vi inte har ett riktigt hotell i centralorten säger Kurt Podgorski som hoppas att man i framtiden kan få någon att starta en hotellverksamhet.

När det gäller bostäder konstaterar riksdagskandidaten Hans Unander att det i centralorten finns gott om bostäder.

- Där har vi inget problem. Vi har också ganska gott om bostäder i Sälen. Visserligen är det fullt under vinterhalvåret men under sommarhalvåret finns det tomma lägenheter, säger Hans Unander.

Socialdemokraterna vill inte sälja ut kommunens skogsinnehav och inte heller aktierna i Malungs Elverk för att stärka ekonomin.

Med tanke på Malungs kommuns ansträngda ekonomi vill Malungs socialdemokrater inte ge några löften som man inte kan hålla. Men partiet har en mycket positiv framtidstro när det gäller Malungs kommun, inte minst när det gäller turismen.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons