Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S går emot partilinjen * Stöder EU-kritiska Anna från Öland

Annons

Anna Hedh, vem är då det?

- Det är en 37-årig tjej från Mörbylånga på Öland som är den kritiska röst vi vill stödja, säger Leo Persson.

Till helgen kommer arbetarkommunen att hjälpa Anna genom att affischera med budskapet att "skicka en kritisk röst till Bryssel".

- Oj då! Det var roligt att höra. Jag behöver allt stöd jag kan få, säger Anna Hedh när tidningen når henne per telefon på ett ett tåg någonstans i Sverige.

Det socialdemokratiska partiet har valt att placera Inger Segelström på första plats och man måste söka långt ner på listan för att finna en annan EU-kritiker, Bengt-Ola Ryttar, som finns först på 20 plats.

- Det är bra att Bengt-Ola finns med, men vi väljer ändå att stötta Anna som är en relativt ung tjej och som bedriver en kampanj för att samla kryss. Hennes chans att få ihop de 35 000 kryss som behövs är mycket stor , menar Leo Persson.

Det är kryssen som ska föra Anna till Bryssel. På den lista som socialdemokraterna presenterar återfinns hon först på 31 plats, medan tio EU-positiva röster tronar i topp.

- Vi från Älvdalens arbetarkommun ställer upp på det budskap hon vill driva i Bryssel, säger Leo Persson.

Anna Hedhs budskap handlar om ja till att medlemsstaternas makt inom EU ska bli större. Ja till ett öppnare EU där kraft läggs mot korruption och att svenska folket ska få folkomrösta om den nya EU-grundlagen. Hon säger nej till EMU, nej till EU:s militärallians och nej till att vetorätten reduceras och att större länder får mer makt på små länders bekostnad.

Älvdalens kommun är en starkt EU-kritisk kommun och det visar nu inte minst arbetarkommunen med att gå emot partilinjen och föreslå ett kryss på EU-kritiska Anna Hedh.

- Medan socialdemokraterna satsat 25 miljoner kronor på de tio översta namnen så finns endast sammanlagt i 100 000 kronor i kampanjbidrag från Byggnads och Handels, säger en av de frivilliga i Anna Hedhs kampanjgäng.

- Vi är övertygade om att få ihop de kryss som behövs och om nu Älvdalen ger oss sitt stöd så är vi tacksamma.

Tidigare har arbetarkommunen i lika EU-kritiska Strömsund också beslutat sig för att stödja Anna Hedhs kampanj.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons