Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S-förening vill ha Nygren

Annons

Den så kallade Brunnsviksmaffian, Brunnsviks s-förening nominerar Gunilla Nygren till ordförande i Ludvika arbetarekommun trots att de samma dag som de hade årsmöte kunde läsa att Gunilla Nygren hoppar av.

- Jag har sagt nej, jag har tagit mitt beslut. Det är nu ganska många s-föreningar som frågat och bett mig att ställa upp. Men mitt nej står fast. Så även om jag har nominerats så har jag sagt nej.

Oåterkalleligt?

- Mmm, jo det är det nog, säger Nygren med tvekan i rösten.

Men Brunnsvikdelen av s-föreningen vill ha Nygren och tror att det blir en Göran Persson. Göran Persson sa nej nej nej till att bli partiledare, samma sak gjorde vänsterns Lars Ohly.

- Gunilla Nygren är helt enkelt bäst, henne ska vi ha så hon får tänka om, det är vi i föreningen eniga om säger Folke Thelin i Brunnsviks s-förening

En tydlig spricka syns nu inom Ludvikas socialdemokrater även om riksdagsman Per Erik Granström förnekar att han agerat så att han bidragit till att få Nygren att hoppa av.

Uppgifter till NLT vidhåller att Granström, kommunalrådet Roger Stål och valberedningens ordförande Jan Svensson är de som motsätter sig Nygren, trots att Nygren tillhör södra s-föreningen.

- De anser att hon fått för många chanser till tunga uppdrag men sedan svikit förtroendet. De har tröttnat. Dessutom så fungerar inte arbetet som det ska i styggelsen för Ludvika Arbetarekommun, säger en partikälla.

Folke Thelin underkänner södra-s-föreningens argument.

- Vi måste ta hänsyn till en människa som har småbarn. Hon kan inte åta sig hur många tunga uppdrag som helst. Vi hoppas att Gunilla Nygren låter sig bli övertalad, säger Thelin.

Brunnsviks s-förening vill dessutom att Gunilla Nygren får en plats i partidistriktets förtroenderåd.

Till styrelsen för Ludvika arbetarekommun nominerar Brunnsviksföreningen nyvalde föreningsordföranden Kurt Lundberg och Folke Thelin.

Till arbetarekommunens representantskap har föreningen valt Ingrid Holmström, Eva Lindmark, Sonya Lindell, Kurt Lundberg och Folke Thelin.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons