Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ryssa elverk består hela 2007

Annons

Ryssa Elverk ägs av kraftjätten Fortum och ledningen för Fortum aviserade redan i slutet av år 2005 att planerna fanns att ta över de administrativa sysslorna från Ryssa Elverk i Mora, som nu är ett helägt dotterbolag. Genom en fusion försvinner Ryssa Elverk som begrepp och kvar blir enbart namnet Fortum Distribution.

Det var alltså meningen att den här förändringen skulle verkställas till kommande årsskifte. Nu har det visat sig att det inte var så enkelt att genomföra.

- Det är programkonverteringen i våra datasystem som det tar tid att ställa om, där det viktigaste är vårt kundsystem, berättar Ryssa Elverks chef, Mats Leijon.

Han tillägger att Ryssa Elverk lever vidare, förmodligen under hela 2007, utan att några förändringar kommer att verkställas.

Ryssa Elverk har 50 anställda där de flesta, omkring 30 personer, är montörer med placering i Mora, Älvdalen och Idre. Den administrativa personalskaran uppgår till ett tiotal personer och det är deras arbetsuppgifter som kommer att övertas av andra delar av Fortum, då fusionen genomförts.

Montörerna kommer, tillsammans med annan teknisk personal, att behövas även i framtiden.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons