Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rysk kula fick fisken att nappa

Annons

Tävlingen resulterade i att Folke Andersson, Tunabygdens Sportfiskeklubb kom tvåa och är därmed klar för Lettland i slutet av februari. Etta kom Hans-Erik Kristoffersson, Fjällkroken och trea blev Mats Westling, Sveg.

Det var med hjälp av bara fjädermyggslarver och en liten kula som striden avgjordes mellan de 56 fiskare som ställde upp. Enligt några "vanligar" pimpelfiskare tidningen talade med råder det lite delade meningar om vad som är "riktigt" pimpelfiske eller inte.

- Det här är inte lätt, säger Folke Andersson samtidigt som han rycker upp den ena lilla abborren efter den andra.

Hans pimpelspö liknar ingenting annat i fiskeväg. Det superkänsliga spröten är byggda för att känna av den minsta lilla firre.

"Riktigt" fiske med pimpel sker med blänke och utan mäskning, det vill säga matning kring pimpelhålet. En sådan tävling höll klubben utanför Hinsnoret igår.

Mormyshska kommer från Ryssland och är mycket populärt i norrländska sjöar. Troligen på grund av de tjocka isarna. Man orkar inte borra så många hål och då räknas Mormyhska som ett sätt att locka till sig fisken, enligt en av fiskarna.

Ett gemensamt har medlemmarna i fiskeklubben. Nämligen Margit Andersson som vet hur man kokar korv. Lite lök i vattnet plus lite annat gott gör att Tunabygdens Sportfiskeklubbs varmkorv torde vara den godaste i regionen. Där har korvgubbarna i Borlänge centrum något att lära.

Nåväl, fiske är inte bara mat. Det handlar också om att njuta av väder och vind. Lördagens blanka isar i Ornäs båthamn lockade fler än bara fiskare. Långfärdskridskor är på modet och tydligen mycket njutbart

BERDNT NORBERG

Mer läsning

Annons