Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rymling fälld för nya brott

Annons

26-åringen har under flera år förekommit i brottsliga sammanhang, främst med inbrott och narkotikabrott på sitt samvete. Han erkänner att han i mitten av mars bröt sig in i ett hus i Britsarvet där han bland annat stal smycken, en dator och foto- utrustning. Allt till ett värde av cirka 50 000 kronor.

Han erkänner även att han den 16 mars stal en bil från Ingarvet och att han samma dag bröt sig in i ett hus på Kårarvet, där han kom över smycken, kontanter och en bärbar dator.

Däremot förnekar 26-åringen att han skulle vara skyldig till ett villainbrott i Hosjö den 10 mars och ett i Elsborg den 18 mars. Polisen hittade dock stöldgods, bland annat smycken och bestick, från dessa inbrott i hans ägo.

26-åringen erkänner i dessa fall häleri, vilket han också döms för.

Han erkänner också två fall av ringa narkotikabrott men kan varken erkänna eller förneka det fall av misshandel och olaga hot som han åtalats för, eftersom han var för berusad för att minnas vad han gjort vid det aktuella tillfället.

Det var den 9 september i år som 26-åringen ska ha slagit och knivhotat en gäst på Mariannes café. Den misshandlade kunde direkt efter händelsen peka ut 26-åringen för polisen, men under rättegången sade han att han inte kände igen gärningsmannen. Falu tingsrätt menar dock att det tvärsäkra utpekandet efter händelsen styrker åklagarens påstående och dömer honom alltså även för misshandel och olaga hot.

26-åringen döms också att betala skadestånd på sammanlagt 18 000 kronor till de brottsdrabbade.

En av de drabbade villaägarna blev så oroad och deprimerad efter inbrottet att han fick tas in på sjukhus på grund av sitt dåliga hjärta.

KARIN WALLÉN

Mer läsning

Annons