Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rymligt på första flygturen

Annons

Ledningen för den nya operatören satsar dock hårt på att locka flera resenärer.

- Jämfört med priserna hos föregående bolag på sträckan ligger vi lite lägre i varje prisklass. Standby-biljetten för ungdom är halva priset mot tidigare, berättar företagets vd, och tillika en av dess piloter, Martin Lindskog.

Han uppger dessutom att systemet med genomgångsbiljetter via anslutningsflyg från Arlanda kommer att träda i kraft den 1 maj. Förhandlingar håller på att slutföras i det ärendet. Även genomgångshanteringen med bagage ska fungera från start även om det inte klaffade under första turen på tisdagsmorgonen.

Bolaget som har flygplan av märket Jetstream, med plats för 19 passagerare, i sin flotta upprätthåller trafiken på sex orter i Sverige och Finland inklusive Mora.

När ledningen för EEE samlade till ett informationsmöte, på flygplatsen, för media och näringsliv under premiärdagen framkom flera synpunkter.

Främsta invändningen är att det endast är två dubbelturer från Mora till Arlanda, varav en går strax efter sex på morgonen och en på sen eftermiddag. Allmänt önskemål var en tur mitt på dagen.

Martin Lindskogs förklaring var förhoppningen att kunna mellanlanda i Mora via bolagets linje Arlanda-Sveg. Nu gick den varianten inte att realisera då statliga Rikstrafiken, som beställer Sveg-trafiken, säger nej.

- Det kanske finns en möjlighet att lägga in en mellanlandning i underlaget till upphandling inför nästa avtalstid med Rikstrafiken som troligen träder i kraft i oktober 2005.

Martin Lindskogs framtida drömscenario är fyra turer per dag.

- En maskin från bolaget kommer ständigt stå parkerad nattetid i Mora för att garantera morgon- och kvällstrafiken. En extra maskin kan sättas in vid utökat passagerarbehov.

Genom intensiv marknadsföring har bolaget ökat antalet resenärer i Sveg med 20 procent under förra året. Enligt Martin Lindskog är det fullt realistiskt att nästan fördubbla senaste årssiffran 8 400 från Mora...

Negativt besked är att resenärer som har årskort på Skyways och SAS måste betala tillägg för att åka med EEE. I Ovansiljan finns ett tiotal personer med detta färdkort.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons