Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ruth njuter av livet med Nils

Annons

Paret flyttade till Västerås där de 26 maj 1938 vigdes i Lundby kyrka. De kunde alltså i maj fira 64-årig bröllopsdag!

- Det är inte många som får så många år tillsammans, säger Ruth med mycket eftertanke.

Maken Nils var yrkesverksam både som egen företagare och som anställd inom konsumentkorporationen. Egna speceriaffärer hade makarna i Västerås och Arboga. Som konsumföreståndare arbetade Nils i Intrånget, mellan Hedemora och Garpenberg, han körde dessutom varubussen.

Till Borlänge kom makarna Ericson 1969. Nils kom då till Domusvaruhuset där han blev kvar till pensioneringen. Det var 1975 som Nils och Ruth hittade sitt eget paradis. Just som ett paradis upplevde de nämligen under alla år sitt fritidsställe vid Varggropsvägen i byn Övre Baggbo.

- Där trivdes vi. Det var underbart i Baggbo, förklarar Ruth som berättar att lägenheten i ett av Dagnyhusen fanns kvar under alla år i Övre Baggbo, men sällan användes.

För snart fyra år sedan flyttade de så tillbaka till sin lägenhet i centrala Borlänge. Fritidsstället i Övre Baggbo såldes för några år sedan.

Ruth och Nils har två döttrar, tre barnbarn och sex barnbarnsbarn. För Ruth har det stora intresset genom åren varit hemmet. Hon har gärna pysslat med blommorna i trädgården eller och stickat och virkat till barn och barnbarn. Ruth som numera inte har någon egen trädgård kopplar i stället av och njuter på lägenhetens inglasade balkong.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons