Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ruth Lindström

Annons

Ruth Lindström var född i Vaxholm. I början av 1950-talet kom hon och hennes man till Tällberg där de fick många vänner. Peje gick bort i slutet av 1960-talet och det var ett hårt slag för Ruth.

Glad i att träffa folk som hon var, började hon arbeta på platser där många människor rörde sig till exempel hos Åkerblad, i Klockargårdens kaffestuga och i Granbergs handelsbod. Hon gick också med i missionsförsamlingen.

När vi lärde känna henne i mitten av 1980-talet var hon biträde i Jane Åmarks souvenirbutik i före detta Klara Ohlsons hemslöjd. På kvällarna lagade hon middag åt Karin Heimburger och åt med henne. Hon var då pensionär men ville fortsätta vara aktiv. Om hon inte hade hand om missionsförsamlingens lotterier passade hon barn, ledde matlagningskurser eller höll söndagsskola. Oss hjälpte hon gärna i galleriet. Vi var grannar och goda vänner. Hon gillade att komma över och prata en stund mest varje dag.

När Ruth närmade sig 80 år sålde hon sitt vackra hus och flyttade till Noret. Det hon kanske mest saknade var trädgården och alla blommorna, hennes stora passion.

Vänskapen och kontakten bröts inte när Ruth flyttade, tvärtom, det blev viktigt att ses ofta. Efter en tid i egen lägenhet på Lekattvägen fick Ruth först flytta till Nroetgården och senare till Tibble servicehem. Hon fick flera gånger åka akut till sjukhuset bland annat för hjärtinfarkt men varje gång kom hon igen på ett beundransvärt sätt.

Den 12 januari tog krafterna slut och hon somnade in lugnt och stilla. Vi uppskattade mycket Ruths rättframhet och tillgivenhet. Hon delade med sig av sina glädjeämnen likaväl som sina bekymmer. Hon berättade gärna om sitt liv och de människor som omgett henne. Det var ett rikt liv som hon kände stor tacksamhet över. Ruth blev nästan 84 år. Närmast sörjande är brodern Bertil och hans sambo Elisabet.

Karin och Armas Fridlund

Mer läsning

Annons