Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rustar för besök av prinsessan

Annons

Kronprinsessans besök i Vansbro har inte presenterats officiellt och inte ens kommunalrådet Gunnar Magnusson kände till besöket då FK frågade om hans deltagande i går morse.

- Det här har jag inte hört ett ord om och jag tycker att det är dåligt att jag inte informerats. Förra veckan besökte jag FR Företagarnas årsmöte och inte heller då var det någon som berättade om besöket, sade Gunnar Magnusson sedan han fått besöket bekräftat av Vansbroföretagarnas ordförande, Eivor Sterner.

Kronprinsessan inleder sin Vansbrovistelse med att besöka Waltech AB klockan 10.00, ett besök som pågår fram till lunch.

-Vi blev tillfrågade av Företagarnas Riksorganisation i Stockholm för en dryg vecka sedan om vi kunde ta emot kronprinsessan, berättar Waltechs vd Lennart Andersson.

Besöket inleds med en konferens där Lennart ska berätta om sin väg från ung batting till företagare med 45 anställda och verksamhet i tre länder.

Kronprinsessan Victoria kommer därefter att få vara med om att tillverka sin egen gåva med hjälp av den speciella vattenskärningsteknik som är företagets signum.

- Hon kommer att få skära ut sitt eget sigill i sten från bygden och i mässing, berättar Lennart.

Någon större uppståndelse har besöket ändå inte inneburit för företaget. Personal från Säpo gjorde ett besök under måndagen för att titta över lokalernas utrymningsmöjligheter och lite andra säkerhetsdetaljer och från de ansvariga för Victorias dalaturné har några enklare direktiv kommit.

- Jag har fått klart för mig att hon ska tilltalas med kronprinsessan, säger Lennart.

Mellan klockan 12.00 och 14.00 befinner sig sällskapet vid Gundes lokstallar innan de drar vidare till Järna och Sterners där besöket avslutas klockan 16.00.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons